Foredrag der gør en forskel for ordblinde

Med viden, autencitet og humor giver Jesper Sehested både børn, forældre, lærere og andre interesserede indblik i livet som ordblind.

I sine foredrag bringer Jesper både oplevelser fra sit eget liv som ordblind og faglig viden om ordblindhed frem i lyset. Og krydrer det med indsigter fra sit daglige arbejde med børn og unge ordblinde. Så når I har hørt et foredrag med Jesper kan I tilgå ordblindhed med en fornyet viden om, hvordan ordblindhed påvirker ikke bare evnerne til at lære at læse og stave, men også følelser, tanker og adfærd.

Fra 71 fejl i diktat til uddannelse…og nu forfatter

Få både dine ordblinde elever og deres klassekammerater (og forældrene) til at se at fejl er hverken dumme eller farlige. Tværtimod er de ofte både lærerige og morsomme. Jesper viser også med sin uddannelsesrejse, at de små skridt kan bringe både en uddannelse og flere udgivne bøger med sig. Ikke mindst viser Jesper, at åbenhed om sin ordblindhed er vejen til at få hjælp, udvikle sig personligt og vise, hvad man er god til.

Se mere om ‘Fra 71 fejl i diktat til uddannelse…og nu forfatter’ her.

“Det var virkelig knald-godt, og jeg anbefaler dig alle de steder jeg kan komme i tanker om”

Hvem tager hjælpemidlerne op af tasken? – og skaber gode vaner

Tag dine lærerkollegaer med ind i hovedet på en ordblind og lad dem se, at de kan gøre en stor forskel for jeres ordblinde elever og deres lyst til at bruge hjælpemidler.

Jesper deler ud af, hvordan det kan være at være ordblind i folkeskolen og hvorfor man ikke bare lige bruger sine hjælpemidler – og ikke mindst, hvad der skal til for at de kommer op af tasken. Samtidig får I som lærerteam mulighed for at skabe et stærkere hold omkring støtten til de ordblinde elever og det er vel at mærke uden, at alle dine kollegaer skal være eksperter i at bruge hjælpemidler.

Se mere om ‘Hvem tager hjælpemidlerne op af tasken? – og skaber gode vaner’

”Fantastisk humoristisk og informativt foredrag! Jespers indlevelse og passion omkring at få sin historie fortalt gjorde at alle i lokalet, både lærere og pædagoger, bedre kan sætte sig i de ordblinde elevers sted. Hans historie tvinger tankerne og refleksionerne i gang over egen praksis. Oplægget er samtidig med til at give en udvidet forståelse for vigtigheden af hjælpemidler til eleverne i alle fag. Dette oplæg kan klart anbefales ikke kun til personalet på skolerne men også til forældre og børn. ”

Mit barn er ordblind, men det betyder ikke…

Har du brug for at få dine ordblinde elevers forældre til at blive bedre til at støtte op om deres ordblinde børn? Uanset hvor meget forældrene ved om ordblindhed i forvejen vil Jesper give dem svar med hjem på, hvorfor ordblindhed ikke er en hindring for læring, læselyst og uddannelse. Samtidig vil forældrenes frustrationer over børnenes hjælpemidler og manglende lyst til at bruge dem forsvinde. Jesper viser, hvorfor man ikke bare lige bruge sine hjælpemidler, selvom de voksne siger, at de er smarte.

Se mere om ‘Mit barn er ordblind, men det betyder ikke…’

Som læsevejleder kan jeg kun anbefale at tage fat i Jesper, hvis I ønsker at få sat ordblindhed i spil sammen med forældregruppen. Jespers foredrag giver forældrene en personlig tilgang til forståelsen af det at være ordblind, men også at alt er muligt med den rette indstilling og hjælp. Efterfølgende er der banet vej for en anden dialog med forældrene, så det ikke kun er på det rent praktiske niveau. Vi taler nu ”det samme sprog”.

Kæmpe anbefaling fra Dueholmskolen.

Workshops, som giver dine ordblinde elever mere selvværd og selvtillid

Jesper Sehested afholder workshops for ordblinde børn med fokus på at styrke deres selvtillid og selvværd. Med små hold på op til 15 elever giver Jesper dine elever fuld fokus i op til fire timer, hvor de kommer til at snakke om det som til tider fylder allermest for dine elever, nemlig de bogstaver, som ikke giver mening.

Jeg kan godt få bogstaverne ned på papir!

Med workshoppen for dine elever i 4.-6. klasse skaber Jesper en skrivelyst hos eleverne, som de heller ikke selv troede var mulig før Jespers besøg. Udover at hjælpe dine elever med at få pudset både selvværdet og selvtilliden af, så de både skinner og stråler, giver Jesper dem mod på at skrive med deres hjælpemidler.

Se mere om workshoppen ‘Jeg kan godt få bogstaverne ned på papir!’ her.

Jeg kan selvfølgelig godt få en uddannelse

Workshoppen for dine elever i 7.-9. klasse styrker deres selvværd, selvtillid, brug af hjælpemidler og mod på at tage en ungdomsuddannelse.

Med sin ærlighed og direkte tilgang ordblindheden viser Jesper, at det er muligt at have det godt med sin ordblindhed og ikke mindst få sig en uddannelse. Med fokus på at acceptere sin ordblindhed, bruge sine hjælpemidler og følge sine interesser giver Jesper dine elever tro på, at tingene kan lade sig gøre.

Se mere om workshoppen ‘Jeg kan selvfølgelig godt få en uddannelse’ her.

Hvad er dine elevers behov?

Står du med en gruppe elever, som ikke passer til en af de to workshops, så hold dig ikke tilbage. Ring på 23 72 02 31 eller skriv på jesper@etlivsomordblind.dk, og hør nærmere om mulighederne for at tilpasse en workshop til dine elever.

Interesseret i et foredrag eller en workshop?

Hvis du vil læse mere om foredrag eller workshop, så skal du denne vej til mere information. Du er også velkommen til at ringe på 23 72 02 31 eller skrive til jesper@etlivsomordblind.dk.