Pauser øger produktiviteten
Når dine medarbejdere holder pauser ud over frokostpausen, så er det en god forretning for alle.
Studier har vist at med op 9 pct. pauser ud af en arbejdsdag, øges produktiviteten hos kontorarbejde med 9 pct. (Kilde)
Så selvom I har travlt er det værd at overveje om en pause ikke ville være på sin plads, selvom det kan virke helt forkert at stoppe op, hvis en deadline presser sig på.
Hele dagen skal naturligvis ikke være en lang pause. Det optimale svarer til at holde pause ca. 5 minutter hver time.
Det er det optimale for den enkelte, men pauser er også gavnligt for den samlede produktivitet.
Gå fra negativ fejlkultur til positiv pausekultur
Man kan snildt forestille sig at mangel på pauser giver flere fejl hos den enkelte, hvilket alt andet lige går ud over de kollegaer, som skal modtage resultatet og arbejde videre med det. Hvis de heller ikke holder pauser og fejlene øges, går det helt i kludder. Selv hvis de har holdt pause, så skal de bruge tid på at rette op på fejlene.
Sagt med andre ord kan mangel på pauser skabe en lavine af fejl. Så hvis man gerne vil væk fra en kultur med fokus på fejl, så kan en pausekultur med planlagte pauser være en vej frem.
Når pauser er planlagte, så bliver det både mere legitimt at holde holde pause og sandsynligheden for at de bliver holdt øges. Samtidig vil det mindske behovet for uofficielle pauser. Planlagte pauser kan således være et redskab til at få skabt en pausekultur, som alle medarbejdere kan se sig selv i og får jeres produktivitet i top.
Mindsk dyre stresssygemeldinger og opsigelser med pauser
Medarbejdere som ikke holder pauser bliver mentalt trætte i løbet af en arbejdsdag. Uanset om de manglende pauser skyldes en spændende arbejdsopgave, der er svær at løsrive sig fra eller en preserende arbejdsopgave, som driller, vil medarbejdere have brug for at lade hovedet få pause.
Hvis det bliver normen at pauserne nedprioriteres, begynder arbejdet at blive en mental belastning og metaltrætheden melder sig. Det næste bliver måske stress og i sidste ende en sygemelding eller en opsigelse.
Det er naturligvis ikke en farbar vej. Læg hellere en rute mod en pausekultur, hvor alle medarbejdere tager hånd om deres eget pausebehov, så I holder udgifter til sygemeldinger, rekruttering og oplæring af nye medarbejdere på et naturligt niveau.