Hvad får jeg ud af at holde pauser?

Forestil dig en arbejdsdag, hvor det hele er kørt på skinner. Alle kollegaer har været i godt humør. Du har løst dine arbejdsopgaver uden store udfordringer og de få der har været har løst sig undervejs. Du kommer hjem i godt humør. 

Bum, så sker det! Du bliver fuldstændig flad. Der er ikke mere energi. Du har ikke engang energi til at lave aftensmad eller det som du ellers plejer at gøre i hverdagen efter arbejde.

Hvad er der sket?

Du har ikke haft pauser undervejs i din arbejdsdag. 

Okay, du spiste godt nok frokost, men det var mens du talte i telefon foran computeren. Det tæller ikke!

Du har nok regnet ud hvor vi er på vej hen. De manglende pauser fik luften til at fise ud af ballonen sidst på dagen. Selvom du synes, at det var en virkelig god dag på arbejdet.

Sådanne dage har de fleste haft. De fleste kan også klare sådan en dag en gang imellem. 

Havde du holdt små pauser undervejs, havde der også været mentalt overskud sidst på dagen.

Så uanset om det mentale overskud forsvinder på grund af en god dag på arbejdet eller en mindre god dag på arbejdet, så forsvinder det lige så stille og roligt, hvis man ikke er opmærksom på at opretholde det i løbet af dagen.

Trivslen øges over tid

Forestil dig nu en arbejdsdag, som den beskrevet ovenfor. Nu holder du blot et par mindre pauser i løbet af dagen, og din frokostpause er en reel pause.

Det betyder, at du har mentalt overskud til at være noget for din familie, når du kommer hjem og får lavet de ting, som du gerne vil.

Forestil dig så at dine arbejdsdage for det meste er sådan, fordi du holder pauser. Du går i seng hver aften med en følelse af velvære og mentalt overskud. 

Efter en god nats søvn smitter gårsdagens mentale overskud af på den næste dag. Det føles som om du er lidt foran dagens arbejdsopgaver allerede inden du når på arbejde. 

Endnu en god dag venter. 

Efter en periode har du skabt et positivt flow, hvor en lille detalje som et par pauser i løbet af arbejdsdagen, har gjort en afgørende forskel.

Bliv en bedre version af dig selv

Hvis vi lige vender tilbage til dagen, hvor du ikke fik holdt pauser.

Det mentale overskud er væk inden du kommer hjem. 

Nu oplever du en uoverensstemmelse med en person i dit privatliv. Du har bestemt ikke overskud til at være pædagogisk, forstående og forklare dit synspunkt.

Du kan måske ikke koncentrere dig om, hvad udfordringen egentlig er i situationen.

Det føles som om at hovedet er helt tomt.

Når du lægger dig i sengen om aftenen, nager eftermiddagens begivenheder dig. Hvad skete der egentlig? Tankerne flyver af sted og nattesøvnen bliver ødelagt.

Det som skete var, at din empati, formuleringsevne og koncentrationsevne forsvandt for en stund.

Så hvis du til sidst vender situationen om og tager dagen, hvor du fik holdt pauser, bliver det tydeligt, hvad du får ud af at holde pauser.

Skal dine medarbejdere også have det indblik, hvad pauser I kan få ud af pauser kan Jesper Sehested hjælpe med et autentisk og humoristisk foredrag, der ændrer jeres pausekultur.